Iværksætterselskaber skal afvikles

maj 28, 2019

Lovforslaget der afskaffer iværksætterselskaber (IVS) og nedsætter kapitalkravet til anpartsselskaber (ApS) er nu vedtaget.

Iværksætterselskabers afvikling indebærer flere aspekter

Vi har tidligere bragt nyheden om, at regeringen havde fremsat lovforslag om afskaffelsen af iværksætterselskaber (IVS’er).

Lovforslaget om afskaffelse af VS’er blev som ventet vedtaget, og det betyder, at iværksætterselskaber skal omdannes til Anpartsselskaber, ligesom der ikke længere kan stiftes iværksætterselskaber.

I forbindelse med en omdannelse skal selskabet opfylde kapitalkravet for anpartsselskaber, der samtidig er nedsat fra kr. 50.000,00 til kr. 40.000,00. Kapitalkravet skal dog ikke nødvendigvis opfyldes ved kontant indbetaling af kr. 40.000,00, men kan ligeledes udgøres af de midler og aktiver, der eventuelt allerede måtte være til stede eller vil blive indskudt i virksomheden i forbindelse med omdannelsen.

Tidsfrist for omregistrering af IVS til ApS

Der blev givet en tidsfrist på 2 år for omregistrering af iværksætterselskab til ApS selskab og alle IVS’er skal således være omdannet til ApS’er senest pr. 15. april 2021. Det er dog anbefalelsesværdigt, at man allerede nu gør sig overvejelser omkring hvordan og hvornår omdannelsen skal ske.

Kontakt os gerne for en snak om jeres muligheder

Vi har allerede i samarbejde med vores dygtige revisorkontakter foretaget de første omregistreringer, så tøv ikke med at kontakte Lars Sundtoft Madsen eller Christian Homaa, hvis du har spørgsmål til processen eller ønsker vores bistand til omregistreringen af dit selskab.


Mariane Thomsens Gade 1C, 8.,
8000 Aarhus C

+45 87 34 34 34
office@interlex.dk